Wie is Joke Siebering

Joke startte haar creatieve loopbaan als docente handvaardigheid. Daarnaast volgt zij vanaf 2006 lessen in beeldhouwen aan de Beeldhouwschool Groningen van Gerda Duiverman. Ook volgde ze een cursus portret boetseren bij Gerda Duiverman.

Sinds 2007 richt zij zich op beeldhouwen. Zij heeft een voorkeur voor het maken van abstract organische beelden, het liefst in hardere steensoorten, zoals Belgisch- en Iers hardsteen, diabas of marmer. Een beweging creëren in een steen, zodat het beeld “vloeibaar” lijkt, en een combinatie van glad gepolijste en ruw afgewerkte vormen maken dat haar beelden vanuit allerlei standpunten interessant blijven. Joke hanteert een herkenbare techniek, waarbij de vormgeving hand in hand gaat met het materiaal.

Een combinatie van vorm en gevoel zorgen uiteindelijk voor een onverwacht resultaat, dat de werkelijkheid keer op keer verrast.

Jaarlijks exposeert Joke een selectie van haar beelden in beeldentuin “Eenumermaar” te Zeerijp, en neemt ze deel aan de “Open Ateliers Haren”.